Lucruri importante de stiut despre infiintarea si intretinerea unei plantatii de afin

Inainte de a te apuca de treaba, trebuie sa te documentezi foarte mult. Vei lua in considerare costurile implicate, deoarece vei avea nevoie de bani pentru a achizitiona materialul saditor de afin, pentru a instala sisteme de irigatii si pentru a pregati solul pentru plantare. Aceste aspecte sunt valabile doar la inceput. Odata ce arbustii incep sa produca fructe, cultura va fi productiva pentru foarte mult timp.

Primul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare pentru plantatii de afin este solul, dar bineinteles trebuie sa ai un teren ca sa poti cultiva. Este necesar ca solul acestui teren sa fie acid sau foarte acid. Spre deosebire de afiniii care cresc in salbaticie chiar si in soluri sarace, afinii de cultura au nevoi specifice cand vine vorba de sol, dar si de alte aspecte. Solul trebuie sa aiba un pH scazut si un aport ridicat de materie organica. PH-ul este bine sa fie intre 4, 5 si 5, dar poate fi si mai mare de 5, iar un pH peste 6 nu este recomandat.

Clima are un rol foarte important aici, deci zona aleasa pentru cultivare trebuie sa aiba clima adecvata. Daca precipitatiile sunt abundente sau daca solul este irigat suficient, se poate ajunge la productii foarte mari.

Dupa ce se cumpara materialul saditor de afin, este necesar sa fim atenti la modul lui de pastrare pana vom face plantarea. Vor fi evitate locurile intunecate sau spatiile inchise. Radacinile plantei sunt foarte importante, de aceea este recomandat sa ai grija atunci cand plantezi sa nu se rupa radacinile. Adancimea la care se planteaza nu trebuie sa fie prea mare. Este destul vreo 20-30 de centimetri.

Arbustul de afin are nevoie de foarte multa apa, deci vei avea nevoie de un sistem foarte bun de irigatii. Perioada propice pentru plantare este primavara. In general, plantarea se face in randuri, dar exista si alte metode. Saparea de gropi pentru plantare este recomandata pentru suprafete mai mici, pentru ca poti planta pe biloane in cazul in care terenul este mai mare. Biloanele pot avea o inaltime de 30 pana la 50 de centimetri. Randurile trebuie sa fie la distanta egala intre ele, de 3 metri. E important sa se ingradeasca parcelele si nu trebuie sa se lase florile sa creasca in exces.

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi afișat) (obligatoriu)

Website

XHTML: Se pot utiliza: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonați- vă la comentarii via RSS