Top 5 motive pentru care sa ai un domeniu propriu

Multi bloggeri s- au aflat la un monet dat in dilema cu ceea ce priveste cumprarea unui domeniu propriu. Desi nu este o investitie ieftina este un care merita. Iar mai jost veti gasi top 5 motive pentru care sa ai un domeniu propriu.

1. Libertate. Domeniul propriu iti ofera libertatea sa alegi platforma de pe care scrii, fie ca este ea WordPress ca in cazul meu sau oricare al CMS disponibil pe piata. Mai mult, poti alege chiar tu limitarile pe care sa le impui blog- ului sau site- ului. Astfel, vei beneficia de o libertate absoluta si vei putea face cu acel domeniu ce vei dori.

2. Viteza. Hosting- ul este o componenta vitala al acestui proces de cumparare al domeniului propriu iar viteza unui domeniu pe hosting propriu are o viteza in plus. Spre exemplu WebraHost ofera o viteza destul de buna pentru un blogger aflat la inceput de drum. Si nu vei mai depinde de conexiunea intre provider si firmele externe precum Blogger sau WordPress.

3. Branding. Da, un domeniu propriu duce la un mai bun internet branding. Este mai usor de accesat de utilizator si mai usor indexat de motoarele de cautare. Acel domeniu va deveni automat identitatea ta in mediu online. Iar utilizatorii iti vor asocia imaginea cu domeniul mult mai usor, ceea ce va conduce la un trafic mai mare.

4. Customizabilitate. Pe un hosting bun cu spatiu de stocare decent de minim 3 GB poti avea un site sau un blog cu functiile si design- ul pe care il doresti. Un lucru pe care majoritatea subdomeniilor pe site- uri nu il ofera. Sunt de foarte mult ori impuse limitari si nu poti avea ceea ce iti doresti. Pentru mine a fost un factor determinant cand am facut mutarea de la Blogger la un domeniu propriu.

5. Calitatea hosting- ului. Pentru a avea un blog pe un subdomeniu iti trebui un cont. In momentul in care faci acel cont tot ceea ce vei face ( in limitele impuse de ei) va ramane al lor, inclusiv datele tale. Iar in cazul unui atac esti vulnerabil. Mai mult, in cazul unui atac pot sterge lucruri importante precum articole si chiar blog- ul cu totul. Pe un hosting propriu esti atat vulnerabil pe cat te lasi sa fii. Cei de la Webra Host ofera back – up extern zilnic ceea ce in ziua de azi nu foarte multe companii ofera. Anume continutul site- ului este mutat si tinut in afara servereleor  iar in cazul unui atac datele tale vor fi in siguranta.

Iar spre final pentru cei care doriti un domeniu si nu aveti idee de unde sa alegeti incercati WebraHost unde sunt sigur ca va veti gasi o casa in domeniul virtual care sa va ofera tot ceea ce aveti nevoie.

25% reducere la inregistrarea noilor domenii web .ro
Inregistreaza noul tau domeniu .ro cu doar 29 Euro + TVA

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi afișat) (obligatoriu)

Website

XHTML: Se pot utiliza: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonați- vă la comentarii via RSS