De ce sunt importante pentru organism vitaminele A, B, C, D si E?

Organismul nostru trebuie sa fie unul sanatos daca vrem sa ne simtim in forma. Un aport important la starea de bine il aduc vitaminele. Medicii recomanda consumul unor alimente bogate in vitamine, fapt pentru care astazi vom vorbi despre cat de importante sunt vitaminele A, B, C, D si E si din ce alimente pot fi acestea luate.

Incepem cu vitamina A. Aceasta vitamina este extrem de importanta pentru vedere, pentru sistemul osos, piele, mucoase si sistemul nervos. Vitamina A se regaseste in: ficat, oua, spanac, mango, fasole verde, legume si fructe portocalii sau lactate.
Vitamina B este de fapt un complex format din mai multe vitamine. In acest complex intra toate vitaminele de la vitamina B1 pana la vitamina B22, urmate de vitaminele Bh, Bt si Bx. Complexul de vitamina B ajuta la mentinerea metabolismului, la mentinerea tonusului muscular si a pielii sanatoase, ajuta la intarirea sistemului imunitar si previne anemia. Se regaseste intr-o multime de alimente in functie de vitamina la care ne referim. De exemplu, vitamina B12 se regaseste in ficat de vitel sau iaurt, vitamina B5 in rosii sau avocado, etc.
Vitamina C este o alta vitamina importanta. Ea ajuta la producerea colagenului in tesutul conjunctiv si este si un puternic antioxidant. Vitamina C o gasim in primul rand in citrice, dar si in plante crude.

Referitor la vitamina D, aceasta este extrem de benefica pentru sistemul osos. Vitamina D se regaseste sub mai multe forme – D1, D2, D3, D4 si D5. Fiecare are propria compozitie chimica si propria structura. Vitamina D se regaseste in: stridii, peste gras, cereale, lapte de soia sau branza tofu.

Tinem sa mentionam faptul ca aceste vitamine sunt importante si din alte motive, pe langa cele amintite mai sus. De asemenea, ele se regasesc si in alte alimente decat cele mentionate de noi.

Daca te intereseaza sa mai citesti articole din domeniul medical, sau sa vezi de unde iti poti cumpara Trusa pentru o stare de bine de la Vivat, o trusa cu medicamente pentru fiecare perioada a anului, te asteptam pe http://www.vivat-familia.ro/.

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi afișat) (obligatoriu)

Website

XHTML: Se pot utiliza: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonați- vă la comentarii via RSS