Cum să încărcăm corect un gadget

Încărcarea unui gadget este principala sursă ce face ca bateria să își piardă din durata de viața, de aceea astăzi vom învăța cum să- l încărcăm corect. Fie că vorbim de telefoane, tablete sau notebook- uri tipul de baterie este similar iar încărcarea trebuie să se facă la fel în toate cazurile.

La noile baterii  formatare  nu este relevantă și necesară,  gadget- ul tău vine preîncărcat cu aprozimativ 30% din capacitatea bateriei din fabrică. Nici un gadget nu se încarcă dacă bateria nu a scăzut sub 10%. Cu cât este mai descărcat cu atât încărcarea se va face mai bine. Odată pus la încărcat gadget- ul nu trebuie deconectat decât dacă este absolută nevoie și sub nici o formă să nu îl punem din nou la încărcat până nu am epuizat bateria. În cazul smartphone- urilor sau tabeletelor este foarte indicat să le încărcăm scoase din huse și puse pe o suprafață ce nu emană căldură. Căldura este inamicul numărul 1 al bateriei, un gadget în husă se poate încălzi iar încărcarea să nu fie eficientă.

Când pui un gadget la încărcat primul pas este să conectezi încărcătorul la sursă și apoi gadget- ul de încărcător. Astfel vei evita proucerea de șocuri electrice asupra bateriei care este conectată la o sursă de tensiune foarte brusc. În caz contrar vei observa cum în momentul conectării încărcătorului la priză se produce o mică flamă. Aceasta se datorează punerii sub tensiune a bateriei și o poate afecta pe termen lung.

Toate aceste indicații sunt foarte importante dacă vrei să ai o viață a bateriei decentă pentru mai mult timp. Nu uita să dai un like dacă ți- a plăcut sau ți-a fost folositor acest articol.

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi afișat) (obligatoriu)

Website

XHTML: Se pot utiliza: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonați- vă la comentarii via RSS