Cum să îți transformi laptopul într- un router wireless cu Windows 8

Acum toți avem acces la un dispozitiv de internet fie el stick sau modem prin cablu/dsl. Însă acestea te țin pe loc și nu poți avea decât un singur dispozitiv conectat la internet. De aceea te voi învăța cum să- ți transformi laptopul/ PC- ul cu Windows 8 într- un router wireless în doar 5 minute.

Creează- ți propriul router wireless

Apasă simultan tasta cu sigla Windows și R pentru a lansa o fereastră de Run. Aici tastează ncpa.cpl și apasă enter.

Acum din această fereastră identifică conexiunea ta de wireless și click dreapta pe ea. Din meniul apărut selectează Properties. Acum click pe tab- ul Sharing și bifează Allow other users to connect through this computer’ s Internet connection. Astfel conexiunea ta de internat este accesibilă tuturor celor care se află în rețeaua ta.

Acum mai rămâne doar să creeăm rețeaua de aceea va trebui să facem un click dreapta în partea de jos stânga a ecranului și să selectăm Command Prompt (Admin). În Command Prompt scrie următoarea linie de cod exact cum apare mai jos și apasă eneter:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=”Nume-retea” key=”Parola ta”

Parola trebuie să fie una foarte sigură. Îți sugerez să folosești un generator de parole și să o notezi într- un notepad pe care să îl salvezi undeva pe HDD. Aceste conexiuni wireless sunt ușor de spart așa că e foarte importantă parola care trebuie să fie de minim 12 caractere.

În locul Nume rețea scrii un nume de rețea ales de tine iar în locul Parola ta scrii o parolă aleasă de tine. Ultimul pas este acela de a porni rețeaua creeată de tine anterior și asta se face prin scrierea următoarei comenzi în Command Prompt:

netsh wlan start hostednetwork

Felicitări ai reușit să- ți creezi propriul Hotspot fără a mai cheltui bani pentru un router wireless. Vă urez navigare plăcută și nu uita să dai like dacă ți- a fost util acest tutorial.

Pentru a monitoriza tot ceea ce se întâmplă pe această rețea deschide din nou Command Prompt și scrie următoarea linie de cod:
netsh wlan show hostednetwork

Publicitate: Cel mai bun service pentru reparatii laptop.

18 comentarii la “Cum să îți transformi laptopul într- un router wireless cu Windows 8”
 1. Valentina
  7 noiembrie 2013 la 12:01

  Buna ziua, de ieri ma chinui sa fac si eu un hot-spot,,,am urmat pasii descrisi,,,zice ca e ok…dar imi spune no network acces….vreau sa impart internetul cu un tv Lg 42La620s,,,,…ce nu fac bine?

  • alex
   8 noiembrie 2013 la 10:17

   Încearcă şi cu un alt dispozitiv. Este posibil ca standardul de wireless al laptopului să nu fie compatibil cu cel al TV- ului. Din ce am văzut TV- ul are Wi-Fi Direct care funcționează ca o rețea în sine și de acolo se poate ca această conexiune să nu funcționeze. Dacă ai placă de rețea Wi-Fi de la intel încearcă cu acest program: http://www.intel.com/content/www/us/en/wireless-products/my-wifi-technology.html.

 2. claudiu
  14 noiembrie 2013 la 19:24

  Buna seara: imi apare o eroare precum ca trebuie sa deschid administratorul

  • alex
   19 noiembrie 2013 la 14:50

   Trebuie sa ai acces de administrator pe profilul pe care faci setarile.

  • 20 noiembrie 2013 la 19:11

   daca ai windows 8 , cauti la search cmd si dai click dreapta si iti apare jos run as administrator…

 3. 20 noiembrie 2013 la 19:10

  Mersi frumos barosane… merge pefect !! esti cel mai bun !

 4. 26 noiembrie 2013 la 22:46

  grupul sau resurtsa nu este in stare corecta… de ce apare asta?

  • Sergiu
   6 decembrie 2013 la 16:16

   Si mie imi apare la fel ,ce sa fac ? Eroare : “Grupul sau resursa nu este in starea corecta pentru a efectua operatia solicitata”

 5. Sergiu
  6 decembrie 2013 la 23:12

  Am gasit rezolvarea la aceea problema cu “grupul…”. Trebuie sa intri in manager de dispozitive la network si activezi intel wi-fi ! Sau mai bine scrieti pe Google eroare in engleza si gasiti rezolvare.

  • Edy Boboc
   3 aprilie 2014 la 17:41

   Multumesc foarte mult…

 6. alex
  20 decembrie 2013 la 12:04

  am windows7 cum fac si eu o retea de wi-fi pe laptop? va rog sa ma ajutati ma chinui de mult si nu reusesc

 7. diana
  25 decembrie 2013 la 1:49

  am avut aceeasi eroare, am gasit rezolvarea aici http://www.talkofweb.com/netsh-wlan-hostednetwork-the-hosted-network-could-not-be-started/. dar am si eu urmatoarea problema. introduc parola si nu mi se conecteaza. am incercat sa ma conectez de pe telefon si imi da conexiune nereusita. de ce?

 8. virgil
  28 decembrie 2013 la 0:11

  am reusit sa urmez acei pasi. problema este ca atunci cand intru in network sharing center imi apare ca reteau wireless care imi emite mie semnal *vreau sa ma conectez la internet prin laptop cu telefonul meu samsung galaxy note 2) pe noua retea creata imi arata> no internet connection. ce este de facut in cazul asta?

 9. Mario
  9 ianuarie 2014 la 15:10

  salutare!
  si eu am o problema, dupa executarea tuturor pasilor, telefonul vede noua retea creata dar nu se poate conecta deoarece spune ca este conexiunea prea slaba. o alta problema ar fi ca la “share conection” nu vad conexiunea locala 14 care a fost creata. are cineva vreo idee?
  Multumesc!

 10. 24 ianuarie 2014 la 19:09

  salut am reusit sa fac tot ce ai scris ….numai ca telefonul nu merge sa se conecteze , dar gaseste reteaua pe care am facuto dar nu se conecteaza imi arata ca se incarca mereu … astept un raspuns ms

 11. ionut
  3 februarie 2014 la 23:13

  am reusit sa fac reteaua dar nu pot conecta dispozitive la ea imi spuneti va rog de ce?

 12. ionut
  4 februarie 2014 la 12:04

  cum pot schimba numele sau parpla retelei create?

 13. Loto
  27 februarie 2014 la 14:08

  eu ma conectez pe telefon … pac – pac tot … Da nu merge… Imi apare conectat … Cand dau de exemplu pe facebook , zice ca nu am internet …

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi afișat) (obligatoriu)

Website

XHTML: Se pot utiliza: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>